زیره افزودنی بسیار خوبی است که با کاهش تجمع سلول های چربی باعث کاهش وزن می شود. زیره میتواند به استارت کاهش وزن، کاهش چربی بدن و بهبود سطوح کلسترول ناسالم به طور طبیعی کمک کند.این ماده نه تنها باعث ثابت ماندن وزن می شود بلکه باعث کاهش آن نیز می شود.
زیره
زیره سرشار از فیتوسترولها (مواد شیمیایی گیاهی که مانع جذب کلسترول در بدن می شوند) می باشد.
زیره بادشکن و ضد نفخ است. رطوبت را برطرف میکند و تقویتکننده معده و کبد است.
زیره و توانمندی ها
تاثیر بر روی عصب معده جلوی سکسکه را میگیرد.
ورم طحال را از بین میبرد و اسهال را معالجه میکند.
از طرفی درمان یبوست نیز هست.
شیردهی را افزایش میدهد و چون دارای هورمونهای جنسی است، میل جنسی را افزایش میدهد.
کاهش قند خون و کاهش اشتها
زیره به تنظیم قند خون کمک می کند به شکلی که حساسیت سلول ها را به انسولین و گلوکوز افزایش می دهد
بنابراین بدن بهتر نسبت به این مواد واکنش نشان می دهد.
از طرف دیگر زیره باعث کاهش اشتها و کاهش مصرف کربوهیدرات می شود.
افزودن زیره به رژیم غذایی
افزودن زیره به سبزی های خشک و سرخ شده.
تهیه چای زیره. دانه های زیره را در آب بجوشانید و بگذارید ده دقیقه بماند سپس مصرف کنید.
سرخ کردن دانه های زیره، آسیاب کردن آن ها و افزودن یک قاشق چایخوری به سالاد و سوپ.
برای مزه دار کردن سوپ و عدسی.
افزودن به برنج به همراه روغن زیتون.
طرز تهیه دمنوش زیره
برای تهیه دمنوش زیره سبز کافی است یک قاشق غذاخوری پودر زیره سبز را آسیاب کنید و در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه مانند چای دم کنید.
بعد این دمنوش را با یک قاشق عسل و آبلیمو نوش جان کنید.
توجه
زیره تاثیر بسزایی روی ترشحات هورمون تیروئید دارد و باعث افزایش میزان ترشحات میشود.
بنابراین برای افرادی که از بیماری کمکاری تیروئید رنج میبرند بسیار مفید است. اما افرادی که لاغر هستند و تیروئید دارند نباید در مصرف آن زیادهروی کنند، زیرا دچار پرکاری تیروئید میشوند.
مصرف عرق زیره در بعضی افراد موجب اسهال و در برخی دیگر باعث یبوست میشود.
بیماران کلیوی، کبدی و تنفسی و همچنین مادران باردار قبل از استفاده از عرق زیره، لازم است با پزشک خود
مشورت کنند.
نتیجه
استفاده از عرق زیره به تنهایی ضامن کاهش وزن پایدار نیست.
اما با توجه به خواص دانه های زیره که در بالا به آنها اشاره شد، توصیه میشود در طبخ غذاها، از این دانه های
مفید بیشتر استفاده شود.