ویتامین A
فرم طبیعی «رتینول» و «بتاکاروتن»، ویتامین A است. کم بود این ویتامین موجب خشکی پوست، تاثیر منفی بر رشد مو و علاوه بر آن کم شدن بینایی در تاریکی و افزایش خطر عفونت می شود.
منابع رتینول: گوشت، جگر، روغن ماهی، زرده ی تخم مرغ، پنیر.
در شکل بتاکاروتین: در بسیاری از میوه ها و سبزی جات نارنجی و قرمز.
نیاز روزانه: یک میلی گرم
ویتامین B1
این ویتامین برای عمل کرد سیستم عصبی، ضروری است. برای کبد و قلب ما مفید است. این ویتامین در متابولیسم کربوهیدرات ها دخالت دارد وکمک می کند تا بیماری های پوست درمان شوند.
منابع این ویتامین عبارتند از: جگر، آجیل، نان گندم، غذاهای دریایی، تخم مرغ، نخود سبز.
نیاز روزانه:۲ تا ۵/۲ میلی گرم
ویتامین B2
گاهی گوشه و کنار دهان و لب ها دچار ترک می شوند، این مشکل دقیقا با کم بود ویتامین B2 ایجاد می شود. علاوه بر این، کم بود این ویتامین موجب ریزش مو و شوره ی سر می گردد.
منابع این ویتامین: جگر، شیر، جوانه ها و مخمر.
نیاز روزانه:۲ تا ۳ میلی گرم
ویتامین B5
باعث تحریک سیستم عصبی و مقاومت بدن در برابر بیماری های مختلف همچنین جلوگیری از دردهای عادت ماهیانه در خانم ها می شود. نقش اصلی آن، حفظ سلامت پوست ما است.
منابع این ویتامین: گوشت، مرغ، آجیل، نان (آرد گندم)، موز و اسفناج.
نیاز روزانه: ۲میلی گرم
ویتامین B9
این ویتامین برای رشد و توسعه ی سیستم های گردش خون و ایمنی بدن لازم است. علاوه بر این، برای تولید سلول های جدید (پوست، مو، ایمنی گلبول های سفید خون، سلول های قرمز خون و غیره.. .) مفید است. وجودش تضمینی برای پای داری سیستم عصبی ما، کار مفید مغز، بهبود عمل کرد کبد و.. . است.
منابع این ویتامین: سبزی جات با برگ سبز، لوبیا، نان (آرد گندم) و مخمر.
نیاز روزانه: ۴/۰ میلی گرم (برای زنان باردار این میزان دو برابر است.
ویتامین B12
برای سلول های سیستم عصبی و سلول های مغز استخوان لازم است. کم بود ویتامین B12 باعث ایجاد کم خونی شدید می شود.
منابع این ویتامین: گوشت، ماهی و حلزون صدف دار.
نیاز روزانه: ۰۰۵/۰ میلی گرم
ویتامین C
این ویتامین، از مواد و مصالح اصلی ساخت «کلاژن» برای پوست است. کلاژن باعث می شود پوست حالت ارتجاعی داشته باشد و موجب جلوگیری از تشکیل چین و چروک در پوست می شود. فقدان ویتامین C منجر به خون ریزی و کاهش مقاومت بدن در مقابل برخی از بیماری های عفونی می شود.
منابع این ویتامین: گل رز وحشی، مویز سیاه و سفید، گریپ فروت، فلفل بلغاری، جعفری، ترشک و اسفناج (البته به مقدار کمتری در تمام سبزی جات و میوه ها یافت می شود.)
نیاز روزانه: ۷۵ میلی گرم
ویتامین D
باعث به وجود آمدن کلسیم و فسفر در بدن ما می شود. کم بود ویتامین D باعث نرمی استخوان و بیماری های کودکان می شود. این ویتامین مانع از شکستگی و نرمی استخوان می شود. بدن ما قادر به تولید این ویتامین تحت تاثیر اشعه ی ماوراء بنفش است.
منابع این ویتامین: کره، خامه و زرده ی تخم مرغ
نیاز روزانه: ۰۱۰/۰ میلی گرم
ویتامین E
این ویتامین باعث مصرف نرمال اکسیژن و جلوگیری از «اکسیداسیون» در بدن ما می شود. ویتامین E موجب جذب ویتامین ها از گروه های دیگر می شود.
منابع این ویتامین: غلات، سبزی جات با برگ، زیتون، ذرت، روغن آفتاب گردان و بادام زمینی.
نیاز روزانه: ۰۰۰۵/۰ میلی گرم
ویتامین K
این ویتامین برای لخته شدن طبیعی خون ضروری است.
منابع این ویتامین: روغن سویا، جگر، گردو، فندق، اسفناج و کاهو است.
ویتامین PP
برای عمل کرد طبیعی سیستم گوارشی ما مهم و برای متابولیسم کربوهیدرات و پروتئین، مفید است. با وجود این ویتامین، پوست ما سالم به نظر می رسد.
منابع این ویتامین: ویتامین B1، B2 مخمر و سبوس.
نیاز روزانه: ۱۵ میلی گرم