چرا افراد ویتامین e مصرف میکنند
خیلی از مردم ویتامین e را با امید پیشگیری و درمان بیماریها مصرف میکنند. اما تحقیقات نشان داده که در پیشگیری از بیماریهایی چون سرطان، بیماری قلبی، دیابت، بیماری آلزایمر، آب مروارید و خیلی دیگر از بیماری ها بینتیجه است. تحقیقات نشان میدهند که مکمل ویتامین e فقط در افرادیکه واقعا کمبود ویتامین e دارند، موثر است، البته این کمبود هم فقط در افرادیکه دارای مشکلات گوارشی و یا فیبروز کیستیک هستند، رخ میدهد و بسیار نادر است. افرادیکه رژیم غذایی خیلی کم چربی دارند هم در خطر ابتلا به این بیماری است.
میزان مورد نیاز ویتامین e چقدر است؟
میزان توصیه شده ویتامین e (هم آنچه در غذا وجود دارد و هم آنچه در مکمل ها هست) در افراد به شرح جدول زیر است:
سن | میزان توصیه شده ویتامین e در واحد میلی گرم(mg) و واحد بین المللی (IU) |
کودکان | |
۱ تا ۳ سالگی | ۶ میلی گرم در روز یا ۹ IU |
۴ تا ۸ سالگی | ۷ میلی گرم در روز یا ۱۰٫۴ IU |
۹ تا ۱۳ سالگی | ۱۱ میلی گرم در روز یا ۱۶٫۴ IU |
خانم ها | |
۱۴ سال به بالا | ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU |
باردار | ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU |
شیردهی | ۱۹ میلی گرم در روز یا ۲۸٫۵ IU |
مردان | |
۱۴ سال به بالا | ۱۵ میلی گرم در روز یا ۲۲٫۴ IU |
بیشترین حدی از این مکمل که بدن میتواند تحمل کند، به میزان زیر است، قابل ذکر است که برای مصرف مقادیر بالای این ویتامین که به منظور درمان کمبود ویتامین e استفاده میشود، دستور پزشک مورد نیاز است.
سن | بیشترین میزان قابل تحمل برای بدن در واحد میلی گرم (mg) و واحد بین المللی (IU) |
۱ تا ۳ سالگی | ۲۰۰ میلی گرم یا ۳۰۰ IU |
۴ تا ۸ سالگی | ۳۰۰ میلی گرم یا ۴۵۰ IU |
۹ تا ۱۳ سالگی | ۶۰۰ میلی گرم یا ۹۰۰ IU |
۱۴ تا ۱۸ سالگی | ۸۰۰ میلی گرم یا ۱۲۰۰ IU |
۱۹ سال به بالا | ۱۰۰۰ میلی گرم یا ۱۵۰۰ IU |
از آنجاییکه e یک ویتامین محلول در چربی است، بهترین شیوه مصرف آن همراه غذا میباشد.
منابع طبیعی ویتامین e
اکثر افراد ویتامین e کافی و مورد نیازشان را از خوراکیها دریافت میکنند. بهترین منابع شامل:
- روغن های گیاهی
- سبزیجات برگدار و پررنگ همچون اسفناج
- غلات غنی شده و سایر غذاهای غنی شده با ویتامین e
- تخم مرغ
- آجیل
خطرات مصرف زیاد ویتامین e
خطرات و مزایای استفاده از ویتامین e هنوز شناخته شده نیست.
مصرف بلندمدت (بیشتر از ۱۰ سال) میتواند باعث افزایش خطر سکته مغزیشود.
یک از تحقیقاتی که در مورد این بیماری انجام شده، نشان میدهد که مصرف بالا ( بیشتر از ۴۰۰ UI در روز) چه بصورت طبیعی و چه بشکل مکمل باعث افزایش خطر مرگ میشود.
تحقیقات داشنمندان قلب و عروق نشان میدهد که افرادیکه مشکلات قلبی عروقی و یا دیابت دارند و روزانه بیشتر از ۴۰۰ UI ویتامین e دریافت میکنند، در خطر نارسایی قلبی قرار دارند.
مصرف زیاد مکمل در ۸ هفته اول بارداری میتواند ۱٫۷ تا ۹ برابر خطر ابتلا به نقص مادرزادی قلبی در کودکان را افزایش میدهد.
مردانیکه در هفته بیشتر از ۷ بار مکمل های مولتی ویتامین بهمراه ویتامین e مصرف میکنند، خطر ابتلا به سرطان پروستات در آنها بشدت افزایش مییابد.
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که ویتامین e مورد نیاز بدنتان را از راههای طبیعی تامین کرده و در صورت نیاز به مصرف مکمل حتما با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی ویتامین e
ویتامین e موضعی میتواند باعث تحریک پوست شود.
مصرف بیش از حد مکمل e می تواند باعث تهوع، سردرد، خونریزی، خستگی و موارد دیگر گردد. همچنین مصرف بیش از حد آن میتواند باعث نارسایی کلیه شود.
افرادیکه از داروهای رقیق کننده خون (همچون وارفارین و یا آسپرین) و یا سایر داروها استفاده میکنند، می بایست قبل از مصرف با پزشکشان مشورت نمایند.